Zaterdag 17 september j.l. hebben onze D1, C1 en B1 een trainingsdag gehad. Deze dag stond in het teken van gezelligheid en teambuilding. Maar ook was deze dag een mooie gelegenheid om de basis-oefeningen toe te lichten en die dan de komende trainingen verder uit te werken.

Om 12.30 uur ging de training van start met en gezamenlijke warming-up. Daarna werden de trainingen zo ingedeeld dat ieder team van zijn eigen trainer een uur training had en daarna een half uur rust. Er werd onder meer geoefend op de valworp. Deze worp vergt de nodige concentratie, coördinatie, techniek en lef.
De oefening begon klein met de bal rollend over de grond en dan tegenhouden met je borst. Daarna werd de oefening uitgebreid op de dikke mat met een dolfijnachtige duik.

De durfals mochten dit verder uitbreiden op de kleine matjes.

Later kwamen er ook nog ballen bij om zo tot de uiteindelijke val-worp te komen.

Om 17.00 uur werden de meiden voorzien van een kom soep, een broodje hamburger en iets te drinken.

Daarna ging de training weer verder met balspelen en onderlinge partijtjes. Om 20.00 uur werd de dag afgesloten met een drankje en chips. Moe maar voldaan ging iedereen tegen 21.00 uur huiswaarts.De trainers en meiden kijken terug op een leerzame sportieve dag die voor herhaling vatbaar is.